Of je nu kiest om te winkelen op de interieurwebsites van grote winkels of op zelfstandige winkels, de beste interieurwebsites van vandaag bieden een schat aan winkelmogelijkheden, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Je hoeft zelfs niet eens in deze webshops een aankoop te doen, je kunt ze juist ook ter inspiratie gebruiken om je eigen interieur in te kunnen richten. Om de onderstaande interieurinspiratiewebsites te kunnen bezoeken, moet je eerst wel internet en tv vergelijken en afsluiten. 

The Mint List 

Deze online interieurwinkel verkoopt vintage meubels, antiek, woonaccessoires, upcycled stukken en originele kunst uit een groeiende collectie van onafhankelijke verkopers. De eigenaren besteden veel van hun tijd aan het doorzoeken van vlooienmarkten, galerijen en dealers om een ​​unieke collectie items met een vintage smaak te presenteren. Zowel decoratieve stukken als items met een industriële esthetiek kunnen op deze website gekocht worden. Natuurlijk hoef je niet daadwerkelijk een bestelling te plaatsen op The Mint List, je kunt het ook gebruiken ter inspiratie!

Loop the Loop

Laura en Adam Norgan runnen deze website vanuit de Brecon Beacons in het zuiden van Wales. Gestart in 2012 hebben ze eigentijdse stukken op voorraad, waaronder een interessant assortiment vintage one-offs, industriële verlichting, spiegels, rekken en opbergers, vele tegen redelijke prijzen. Veel van hun voorraad heeft een eenvoudiger uiterlijk of industriële voorzienigheid. Mis hun aansprekende, persoonlijke blog niet om nog meer geïnspireerd te worden door Loop the Loop voor het inrichten van je eigen interieur. 

Tinsmiths

Een grote selectie van goed gepresenteerde huishoudelijke artikelen vind je in deze winkel in Herefordshire, Engeland. Prachtig samengestelde collectie stoffen, prints van kunstenaars, handgedraaid aardewerk, houten meubilair. Sterke nadruk op kwaliteit, vakmanschap en in het VK geproduceerde goederen. Tinsmiths biedt ook een op maat gemaakte jaloezie- en gordijnservice aan en hebben een handige sectie op hun website om dit te ondersteunen. Alles wordt geleverd met een behulpzame en persoonlijke service. Opnieuw hoef je niets te kopen, laat je juist inspireren. 

John Lewis

Dit warenhuis heeft een geweldige, uitgebreide interieurwebsite met een breed scala aan basis, functionele huishoudelijke artikelen en ook designer assortimenten van meubels en accessoires, allemaal scherp geprijsd. In de webshop vind je een grotere selectie van producten dan in de winkel. Dit is een goede, duidelijke website die gemakkelijk te gebruiken is en veel toegevoegde extra's heeft zoals speciale aankopen en aanbiedingen, interviews met ontwerpers, praktische informatie, stijltips en essentiële kitlijsten. John Lewis zal dan ook voor veel interieurinspiratie zorgen!

Hus & Hem

Louise Little begon dit bedrijf in 2009 en heeft ook een winkel in Ledbury in Herefordshire, Engeland. Haar voorraad is voornamelijk afkomstig uit Denemarken en Zweden, waar ze meerdere keren per jaar koopreizen maakt, waarbij ze plukt bij een breed scala aan makers en ontwerpers. Ze heeft een goed oog en is vastbesloten om alleen de dingen te kopen waar ze echt van houdt. Dit is een goed bewerkte website die gemakkelijk te gebruiken is en voor veel inspiratie zal zorgen, met name als je van de Scandinavische interieurs houdt.